Brisanje korisničkih podataka u programu Microsoft Planner

Da biste provjerili je li korisnik izbrisan iz programa Microsoft Planner, izbrišite tog korisnika u centru za administratore sustava Microsoft 365. Kada se korisnik izbriše, njihove telemetrijske informacije izbrisat će se u programu Microsoft Planner i njihovo korisničko ime promijenjeno u "bivšeg korisnika". Ako želite izbrisati podatke koji nisu korisnički naziv i telemetriju, morat ćete pristupiti relevantnim tarifama i to učiniti ručno.

Brisanje korisnika iz programa Planner

Kao administrator sustava Office 365, otvorite centar za administratore sustava Microsoft 365 i izbrišite korisnika koji slijedi korake u odjeljku Brisanje korisnika iz tvrtke ili ustanove.

Time ćete izbrisati i korisnika iz servisa Azure Active Directory. Imate 30 dana da obnovite račun prije nego korisnikovi podaci budu trajno izbrisani.

Važno: Ako najprije izbrišete korisnika iz servisa Azure Active Directory, nećete moći izvoziti korisničke planove iz programa Microsoft Planner. Ako želite i izbrisati korisnika iz tvrtke ili ustanove, provjerite jeste li izvezli plan iz programa Microsoft Planner prvi.

Što se automatski briše

Kada se korisnik izbriše, njihove telemetrije i korisničko ime brišu se na sljedeći način:

  • Svi telemetrijski podaci brišu se.    To se događa prilikom svakog brisanja korisnika iz servisa Azure Active Directory.

  • Izbrisat će se ime korisnika i User.Id.    Microsoft Planner pohranjuje korisničko ime i User.Id u okvir TaskUserID. Kada se korisnik izbriše, Microsoft Planner zadržava popis zadataka, ali briše korisničko ime i User.Id. Time se Microsoft Planner omogućuje:

    • Preimenujte korisnika u "bivšeg korisnika". Svi izbrisani korisnici bit će Preimenovani u "bivšeg korisnika".

    • Zadržite informacije o "zadatku koji je stvorio", "zadatak dodijeljen", i "zadatak dovršen" pod nazivom "bivši korisnik".

Brisanje određenih korisničkih podataka

Budući da je Microsoft Planner alat za suradnju u kojem se veći dio rada zajednički koristi, brisanjem korisnika ne brišu se planovi, zadaci ni sadržaj na koji je korisnik sudjelovao ili na koje je referencirao. Ako želite ukloniti ili redakirati podatke uključene u planove i zadatke, možete ručno urediti plan.

Da biste uredili planove, učinite nešto od sljedećeg:

  • Dodijelite sebi dozvole za grupu koja sadrži osobne podatke korisnika.    To je najkorisnije kada se podaci korisnika nalaze na mjestu na koje korisnik nema pristup.

  • Promijenite korisnikovu lozinku i prijavite se kao korisnik.    To najbolje funkcionira za planove na koje je korisnik sudjelovao.

    Važno: Promjenom korisničke lozinke i prijavom kao njih funkcionira samo ako to učinite prije brisanja korisnika iz tvrtke ili ustanove.

Kada imate dozvole ili ste prijavljeni kao korisnik, možete promijeniti ili ukloniti bilo koji plan, zadatak ili neki drugi sadržaj koji se više ne bi trebao referencirati na korisnika.

Pogledajte i sljedeće

Izvoz korisničkih podataka iz programa Microsoft Planner

Napomena:  Ova je stranica strojno prevedena te može sadržavati gramatičke pogreške ili netočnosti. Naša je namjera da vam ovaj sadržaj bude koristan. Jesu li vam te informacije bile korisne? Kao referencu možete pogledati i članak na engleskom jeziku.​

Proširite svoje vještine korištenja sustava Office
Istražite osposobljavanje

Jesu li vam ove informacije bile korisne?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala vam na povratnim informacijama! Čini se da bi vam pomoglo kad bismo vas povezali s nekim od naših agenata podrške za Office.

×