Slet brugerdata i Microsoft Planner

Hvis du vil sikre dig, at en bruger slettes fra Microsoft Planner, skal du slette brugeren i Microsoft 365 administration. Når brugeren er slettet, slettes deres telemetri oplysninger i Microsoft Planner, og deres Brugernavn er ændret til "tidligere bruger". Hvis du vil slette andre oplysninger end Brugernavn og telemetri, skal du have adgang til de relevante planer og gøre det manuelt.

Sådan slettes en bruger fra planner

Som Office 365-administrator skal du gå til Microsoft 365 administration og slette brugeren ved at følge trinnene i slette en bruger fra din organisation.

Dette vil slette brugeren også fra Azure Active Directory. Du har 30 dage til at gendanne kontoen, før brugerens data slettes permanent.

Vigtigt!: Hvis du sletter brugeren fra Azure Active Directory først, kan du ikke eksportere brugerens planer fra Microsoft planner. Sørg for at eksportere planerne fra Microsoft planner først, hvis du vil også kunne slette brugeren fra din organisation.

Hvad bliver slettet automatisk

Når brugeren er slettet, slettes deres telemetri og Brugernavn på følgende måde:

  • Alle telemetridata slettes.    Dette sker, hver gang en bruger slettes fra Azure Active Directory.

  • Brugerens navn og User.Id slettes.    Microsoft planner gemmer brugerens navn og User.Id mod TaskUserID. Når en bruger slettes, bevarer Microsoft planner TaskUserID, men sletter brugerens navn og User.Id. Dette gør det muligt for Microsoft planner at:

    • Omdøb brugeren til "tidligere bruger". Alle slettede brugere omdøbes til den tidligere bruger.

    • Behold oplysninger om "opgave oprettet af", "opgave tildelt til" og "opgave udført af" under navnet "tidligere bruger".

Sådan slettes bestemte brugerdata

Da Microsoft planner er et samarbejdsværktøj, hvor meget af arbejdet deles, slettes en bruger ikke nogen af de planer, opgaver eller det indhold, som brugeren var involveret eller refereret til af. Hvis du vil fjerne eller redigere data, der er inkluderet i planer og opgaver, kan du redigere planen manuelt.

Hvis du vil redigere planer, skal du gøre et af følgende:

  • Giv dig selv tilladelser til den gruppe, der indeholder brugerens personlige oplysninger.    Dette er mest nyttigt, når brugerens data er et sted, hvor brugeren ikke har adgang til.

  • Skift brugerens adgangskode, og log på som brugeren.    Det fungerer bedst til de planer, brugeren har deltaget i.

    Vigtigt!: Hvis du ændrer brugerens adgangskode og logger på, efterhånden som de kun fungerer, hvis du gør det, før du sletter brugeren fra din organisation.

Når du har tilladelse eller er logget på som bruger, kan du ændre eller fjerne en plan, opgave eller andet indhold, der ikke længere skal have reference til brugeren.

Læs også

Eksportér brugerdata fra Microsoft Planner

Bemærk!:  Denne side er oversat ved hjælp af automatisering og kan indeholde grammatiske fejl og unøjagtigheder. Det er vores hensigt, at dette indhold skal være nyttigt for dig. Var disse oplysninger nyttige? Her er artiklen på engelsk, så du kan sammenligne.

Udvid dine Office-færdigheder
Gå på opdagelse i kurser
Få nye funktioner først
Bliv Office Insider

Var disse oplysninger nyttige?

Tak for din feedback!

Tak for din feedback! Det lyder, som om det vil kunne hjælpe, hvis du bliver sat i forbindelse med en af vores Office-supportteknikere.

×