Преминаване към основното съдържание

Изтриване на потребителски данни в Microsoft Planner

За да се гарантира, че потребителят е изтрит от Microsoft Planner, можете да изтриете този потребител в центъра за администриране на Microsoft 365. След като потребителят бъде изтрит, тяхната информация за телеметрия ще бъде изтрита в Microsoft Planner и тяхното потребителско име е променено на "бивш потребител". Ако искате да изтриете информация, различна от потребителско име и телеметрия, ще трябва да получите достъп до съответните планове и да направите това ръчно.

За да изтриете потребител от Planner

Като администратор на Office 365, отидете в центъра за администриране на Microsoft 365 и изтрийте потребителя, като следвате стъпките в Изтриване на потребител от вашата организация.

Това ще изтрие и потребителя от Azure Active Directory. Разполагате с 30 дни, за да възстановите акаунта, преди данните на потребителя да бъдат изтрити окончателно.

Важно: Ако първо изтриете потребителя от Azure Active Directory, няма да можете да експортирате потребителските планове от Microsoft Planner. Уверете се, че искате да експортирате предварително плановете от Microsoft Planner, ако възнамерявате да изтриете и потребителя от вашата организация.

Какво се изтрива автоматично

След като потребителят бъде изтрит, тяхното телеметрия и потребителско име се изтриват по следния начин:

  • Всички телеметрични данни се изтриват.    Това се случва всеки път, когато потребителят бъде изтрит от Azure Active Directory.

  • Името на потребителя и User.Id се изтриват.    Microsoft Planner запазва името и User.Id на потребителя спрямо TaskUserID. Когато потребителят бъде изтрит, Microsoft Planner запазва свойството TaskUserID, но изтрива потребителското име и User.Id. Това позволява на Microsoft Planner:

    • Преименувайте потребителя на "бивш потребител". Всички изтрити потребители ще бъдат преименувани като "бивш потребител".

    • Информирайте се за "задачата, създадена от", "възложена задача" и "задачата е завършена с" под името "бивш потребител".

За да изтриете определени потребителски данни

Тъй като Microsoft Planner е инструмент за сътрудничество, в който голяма част от работата е споделена, изтриването на потребител не изтрива всички планове, задачи или съдържание, с които потребителят е замесен или препращан. Ако искате да премахнете или да редактирате данни, включени в планове и задачи, можете ръчно да промените плана.

За да редактирате плановете, направете едно от следните неща:

  • Дайте си разрешения на групата, съдържаща личните данни на потребителя.    Това е много полезно, когато данните на потребителя са на място, до което потребителят няма достъп.

  • Променете паролата на потребителя и влезте като потребител.    Това работи най-добре за планове, в които е участвал потребителят.

    Важно: Промяна на паролата на потребителя и влизане, тъй като те работят само ако го направите, преди да изтриете потребителя от вашата организация.

След като сте имали разрешения или сте влезли като потребители, можете да промените или премахнете всеки план, задача или друго съдържание, което повече не трябва да препраща към потребителя.

Вж. също

Експортиране на потребителски данни от Microsoft Planner

Забележка:  Тази страница е преведена чрез автоматизация и може да съдържа граматически грешки и несъответствия. Нашата цел е това съдържание да ви бъде полезно. Можете ли да ни кажете дали информацията е била полезна за вас? Ето статията на английски за справка.

Разширете уменията си в Office
Преглед на обучението
Получавайте първи новите функции
Присъединете се към участниците в Office Insider

Беше ли полезна тази информация?

Благодарим ви за обратната връзка!

Благодарим ви за вашата обратна връзка. Изглежда, че ще бъде полезно да ви свържем с един от нашите агенти по поддръжката на Office.

×