Изтриване на потребителски данни в Microsoft Планировчик

Забележка:  Бихме искали да ви осигурим най-новото помощно съдържание възможно най-бързо на вашия собствен език. Тази страница е преведена чрез автоматизация и може да съдържа граматически грешки и несъответствия. Нашата цел е това съдържание да ви бъде полезно. Можете ли да ни кажете дали информацията е била полезна за вас, в дъното на тази страница? Ето статията на английски за бърза справка.

За да се гарантира, че потребителят се изтрива от планиране на Microsoft, можете да изтриете този потребител в центъра за администриране на Office 365. След като потребителят се изтрива, техните телеметрично информация ще бъде изтрита в Microsoft планиране и своето потребителско име промени на "Бивш потребител". Ако искате да изтриете информация освен потребителското име и телеметрично, трябва да имате достъп до съответните планове и да направите това ръчно.

За да изтриете даден потребител от Планировчик

Като администратор на Office 365 отидете в центъра за администриране на Office 365 и изтриване на потребителя, като следвате стъпките в Изтриване на потребител от вашата организация.

Това ще изтрие потребителя от Azure Active Directory и тях. Имате 30 дни, за да възстановите акаунта преди данните на потребителя се изтрива окончателно.

Важно: Ако изтриете потребителя от Azure Active Directory първо, няма да можете да експортирате планове на потребителя от планиране на Microsoft. Уверете се, за да експортирате плановете от Microsoft Планировчик първо, ако възнамерявате да се изтрие потребителя от вашата организация.

Какво се изтриват автоматично

След като потребителят се изтрива, техните телеметрично и моето потребителско име се изтриват, както следва:

  • Всички телеметрични данни се изтрива.    Това се случва всеки път, когато потребителят се изтрива от Azure Active Directory.

  • Името на потребителя и User.Id се изтриват.    Планиране на Microsoft съхранява името на потребителя и User.Id срещу TaskUserID. Когато потребител се изтрие, планиране на Microsoft TaskUserID се запазва, но изтрива името на потребителя и User.Id. Това позволява планиране на Microsoft да:

    • Преименуване на потребителя да "Бивш потребител". Всички изтрити потребители ще бъде преименувана "бивш потребител".

    • Запазете информацията на "задача, създаден от", "задачи" и "задачата е завършена от" под името "бивш потребител".

За да изтриете конкретни потребителски данни

Тъй като Microsoft Планировчик е инструмент за сътрудничество, в който голяма част от работата се споделя, изтриване на потребител не изтрива всички планове, задачи или съдържанието, че потребителят е имащ отношение към или препратки от. Ако искате да премахнете или редактирате данни, включени в планове и задачи, можете ръчно да редактирате плана.

За да редактирате планове, направете едно от следните неща:

  • Сами даване на разрешения на групата, която съдържа лични данни на потребителя.    Това е най-полезно, когато данните на потребителя е някъде потребителя самите няма достъп до.

  • Промяна на паролата на потребителя и влезте като потребител.    Това е най-подходящ за плановете, които потребителят участвали в.

    Важно: Промяна на паролата на потребителя и влезете в като ги работи само ако го направите, преди да изтриете потребителя от вашата организация.

След като имате разрешения или са влезли като потребител, можете да промените или премахнете всеки план, задача или друго съдържание, което вече не трябва да препраща потребителя.

Вж. също

Експортиране на данни на потребител от планиране на Microsoft

Разширете уменията си в Office
Преглед на обучението
Получавайте първи новите функции
Присъединете се към участниците в Office Insider

Беше ли полезна тази информация?

Благодарим ви за обратната връзка!

Благодарим ви за вашата обратна връзка. Изглежда, че ще бъде полезно да ви свържем с един от нашите агенти по поддръжката на Office.

×