Защо SharePoint Workspace изтри и след това добави повторно списък, който беше възстановен на сървъра?

Важно : Тази статия е преведена машинно – вижте отказа от отговорност. Английската версия на тази статия за справка можете да намерите тук .

Възможно е по редица причини администратор на SharePoint понякога да се наложи да стартира процес на възстановяване на списък на SharePoint. Обикновено това е необходимо, ако има проблем със списъка, като например повреда на данни. Всеки път, когато един списък трябва да се възстанови на сървъра, той също трябва да се изтрие и след това да се добави отново в работната област на SharePoint. Ще видите следното съобщение:

предупредително съобщение, което ви информира, че списъкът ще бъде изтрит и добавен отново

Когато списъкът бъде добавен отново към работната област на SharePoint, данните на списъка ще включват съдържанието, което е синхронизирано последно между работната област на SharePoint и сайта на SharePoint. Ако имате несинхронизирани актуализации, когато получите съобщението за синхронизиране на информацията, тези актуализации ще се загубят.

Забележка : Отказ от отговорност за машинен превод: Тази статия е преведена от компютърна система без човешка намеса. Microsoft предлага тези машинни преводи, за да помогне на потребителите, които не говорят английски, да се възползват от съдържанието за продукти, услуги и технологии на Microsoft. Тъй като статията е преведена машинно, е възможно да съдържа грешки в речника, синтаксиса и граматиката.

Разширете уменията си
Преглед на обучението
Получавайте първи новите функции
Присъединете се към участниците в Office Insider

Беше ли полезна тази информация?

Благодарим ви за обратната връзка!

Благодарим ви за вашата обратна връзка. Изглежда, че ще бъде полезно да ви свържем с един от нашите агенти по поддръжката на Office.

×